• Broadway Finland

TAPAHTUMAN TAKANA – SOFIA

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan. Kevätkauden uutiskirjeessä vuoron saa Broadwayn Hokkuspokkus-tiimin Sofia Hokkanen.


Millainen on koulutustaustasi?

Peruskoulun jälkeen suuntasin lukioon miettimään, mitä todella tahtoisin opiskella ja mihin työllistyä. Pieniä viitteitä tapahtuma-alasta tuli jo silloin – olin mukana järjestämässä muun muassa Wanhojen tansseja ja niiden somistuksia sekä penkkareita ja niihin kuuluvia jatkoja ja laivaristeilyjä. Lukion jälkeen päädyin Koulutuskeskus Salpauksen (ent. Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitos) Tilarakennuslinjalle, josta valmistuin 2014 Tilarakennus-artesaaniksi.

Missä olet työskennellyt ennen Broadway Finlandia?

Olen ollut koko varsinaisen työurani Hokkuspokkuksen ja Broadway Finlandin palveluksessa. Opiskelu- ja kouluaikoina olin ollut myyjänä kioskilla ja kerho-ohjaajana.

Milloin ja miksi tulit Broadwayn palvelukseen?

Sain Salpauksessa opettajaltani vinkin Hokkuspokkuksesta, lähetin heti viestiä, ja tulin työharjoittelijaksi taloon 2013. Paikka tuntui heti omalta, ja jäinkin ensimmäisen harjoittelun jälkeen toiseksi ja kolmanneksikin jaksoksi Hokkuspokkukselle. Harjoittelun jälkeen olin täällä vuoden freelancerina, säännöllisesti. Sen jälkeen sain vakipaikan ja sillä tiellä ollaan vieläkin.

Purista toimenkuvasi pähkinänkuoreen?

Työnkuvani ei mahdu pähkinänkuoreen, sillä jokainen työpäivä on erilainen ja projektista riippuen työt vaihtelevat pyykinpesusta ja mankeloinnista matkusteluun maailmalla erilaista ammattitaitoa käyttäen. Jokainen niistä tehtävistä on kuitenkin lopputulokselle yhtä tärkeä.

Työskentelen Hokkuspokkuksen suunnittelun ja tuotannon parissa, pääpaino selkeästi tuotannoissa. Kun hoidan projektien esituotantoa, olen yhteydessä yhteistyökump-paneihimme ja esimerkiksi tilaan heiltä suunnitelman mukaiset tarpeet. Teen omalle henkilökunnalle pakkauslistat ja huolehdin, että kaikki tarvittava on tuotannossa ja valmiina pakattavaksi mukaan tulevaa koitosta varten.

Hoidan myös resurssit – eli työvoiman ja kulkuneuvot – kuntoon, sekä välitän aikatauluja ja muita tarpeellisia infoja eteenpäin. Usein olen mukana myös projektin rakennuksessa. Työmaalla pidän huolen, että työporukkamme tietää mitä ollaan tekemässä ja että laatulupauksemme täyttyy. Teen myös itse rakennustöitä siinä missä muutkin. Tapahtuman jälkeen tavarat hyllytetään ja pyykit pestään, jotta ne ovat valmiita taas seuraavaan koitokseen. Pidämme henkilökunnan kanssa vielä jälkeenpäin palautepalaverin tapahtumasta.

Mitä työssäsi pitää osata, jotta siinä pärjää?

Tärkeintä on varmaankin kokonaisuuden hallinta sekä vuorovaikutustaidot. Kokonaisuuden hallinnassa auttavat järjestelmällisyys ja tarkkuus sekä hyvät hermot. Yleisesti hyvät sosiaaliset taidot ja kontaktit ovat myös tärkeitä, jotta yhteistyö toimii. Suunnittelutyössä tärkeää on olla luova, ja osata kuunnella ja lukea asiakasta, jotta tapahtumasta syntyy halutunlainen.

Ollaan yhteydessä!

sofia.hokkanen@hokkuspokkus.fi

044 330 5278