• Broadway Finland

TAPAHTUMAN TAKANA – MARIABroadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan. Syyskauden uutiskirjeessä vuoron saa Maria Kupila, jonka vastuualuetta ovat tapahtumien visuaalinen suunnittelu ja toteutus Broadwayn Hokkuspokkus-ryhmässä.


Missä olet työskennellyt ennen Broadway Finlandia?

Olen työskennellyt Hokkuspokkuksessa jo vuodesta ”Suo, kuokka & Jussi”, eli lähes

koko työurani. Tässä työssä olen päässyt jatkuvasti uusien asioiden pariin, äärimmäisen kiinnostaviin paikkoihin – huippukivojen ihmisten seurassa ja kaikkina vuorokauden aikoina. Ei ole aika tullut koskaan pitkäksi!


Millainen on koulutustaustasi?

Minulla on pitkä ja monipuolinen koulutus taide- ja tekstiilipuolelta. Tätä olen täydentänyt yrityspuolen lisäopinnoilla.


Purista toimenkuvasi pähkinänkuoreen?

Tämä on vaikea kysymys. Tiivistettynä: multitaskaan! Suunnittelen, myyn, olen yhteydessä asiakkaisiin, vastaan tuotannoista ja osallistun niiden toteutukseen. Vahvuuksiani ovat erilaiset lavastuksessa käytettävät tekstiilit ja materiaalit.


Mitä työssäsi pitää osata, jotta siinä pärjää?

Pitää olla visuaalista näkemystä, luovaa ongelmanratkaisutaitoa ja innovatiivisuutta. Värien, muotojen ja kokonaisuuksien hallinta on tärkeää. Pitää osata kiteyttää asiakkaan viesti – joka on usein melko abstrakti – ja toiveet visuaaliseen ja kiinnostavaan muotoon. Ja sitten vielä suhteuttaa kaikki käytettävissä olevaan budjettiin. Muuttuvat olosuhteet ja aikataulut kuuluvat kuvaan, ja niiden kanssa on osattava elää. Avoin asenne ja kyky omaksua uutta on tärkeää.


Milloin ja miksi tulit Broadwayn palvelukseen?

Tulin taloon viitisen vuotta sitten kun Hokkuspokkus yhdistyi Broadwayn kanssa, mutta työni ja toimenkuvani ei ole juurikaan ole muuttunut. Jatkan multitaskaamista edelleen Hokkuspokkuksessa.


Mitä kiinnostavaa edustamallasi tapahtumatuotannon sektorilla tapahtuu juuri nyt?

Teknisen kehityksen myötä mahdollisuudet kokonaisvaltaisten elämysten toteutukseen ovat helpottuneet. Erilaiset materiaalit yhdistettyinä kuvaan ja valoon kehittyvät ja tuovat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Teknisten innovaatioiden rinnalla luonnonläheisyys ja ekologiset arvot ovat nousseet vahvasti pintaan. Näistä aineksista syntyy mielenkiintoisia visuaalisia kontrasteja.