• Broadway Finland

TAPAHTUMAN TAKANA – JARI

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan. Syyskauden viimeisessä uutiskirjeessä vuoron saa tuotantoon ja äänisuunnitteluun erikoistunut Jari Vainio.Missä olet työskennellyt ennen Broadwayta?

Olen ollut Broadwaylla nyt yhdeksän vuotta ja toimin sitä ennen freelancerina kymmenisen vuotta. Tein töitä  Suomen Tapahtumatekniikalle ja RMC:lle, mutta ennen kaikkea Sound Brothersille ja Starlikelle – jotka molemmat löytyvät myös Broadway Finlandin taustalta.


Millainen on koulutustaustasi?

Opiskelin ympäristöpolitiikkaa ja tein opintojen ohessa paljon äänialan töitä. Jossain vaiheessa opinnot jäivät ja siirryin kokonaan äänen pariin. Valmistuin media-assistentiksi oppisopimuskoulutuksessa. En ole katunut päätöstä.


Mitä toimenkuvassasi pitää osata, jotta siinä pärjää?

Täytyy hallita äänentoiston perusperiaatteet niin laitteiden kuin signaalitien osalta, ja täytyy olla käsitys äänen käyttäytymisestä eri tilanteissa ja tiloissa. Tarvitaan myös näkemystä siitä, mitä keikan läpivienti teknisesti vaatii ja miten siihen päästään sekä tietysti kykyä tehdä ryhmätyötä. Yhtä tärkeää kuin tekninen osaaminen, on osata toimia asiakaspalvelualalla. Pohjimmiltaan kyse on palveluammatista: aina on olemassa asiakas, jolle töitä tehdään.


Purista vielä toimenkuvasi pähkinänkuoreen?

Työhöni kuuluu äänituotantoa laidasta laitaan. Otan selvää mitä keikalla tapahtuu, valitsen tarvittavat laitteet ja teen suunnitelman ja mallinnuksen niiden käytöstä. Lasken tarvittavan henkilöstömäärän ja varaan työntekijöitä. Keikan aikataulutus, sähkötilaukset ja kuljetuslogistiikka suunnitellaan yleensä yhdessä koko tuotantoryhmän kanssa, jotta kaikki tekniikan osa-alueet toimisivat hyvin yhdessä. Suurin osa työajastani menee keikkoja toteutettaessa.


Miksi tulit Broadwayn palvelukseen?

Freelancer-vuosien jälkeen Broadway tarjosi mahdollisuuden päästä osaksi keikkoja jo niiden suunnitteluvaiheessa, ja tarjosi näin uusia haasteita. Työilmapiiri on rento ja asioita suunnitellaan yhdessä koko henkilökunnan kanssa, logistiikka toimii hyvin. Neuvoja saa aina pyytäessä – ja pyytämättäkin!


Mitä kiinnostavaa tapahtumatekniikan omalla alueellasi tapahtuu juuri nyt?

Keikkojen mallinnus äänen osalta menee kovaa vauhtia eteenpäin. Tiloista piirretään 3D-malli, joten äänentoisto voidaan suunnitella ja virittää entistä tarkemmin jo toimistolla. Tämä säästää aikaa keikalla ja parantaa lopputulosta. Toki varsinainen viritys tapahtuu edelleen keikkapaikalla, mutta asioiden toimivuus tai toimimattomuus voidaan todeta etukäteen tietokoneen näytöltä.


Ollaan yhteydessä!


jari.vainio@broadway.fi
040 527 6256