top of page
  • Writer's pictureBroadway Finland

TAPAHTUMAN TAKANA - JANI

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan.

Kevätkauden ensimmäisessä uutiskirjeessä vuoron saa tekninen tuottaja Jani Pellikka.


Missä olet työskennellyt ennen Broadwayta?

Olen koko ikäni tienannut elantoni tämän alan hommissa. Tulin valon kautta alalle jo liki 30 vuotta sitten, ja 1990-luvulla tulikin kierrettyä kaikki Suomen konserttitalot. Olen tehnyt tuhansia yritystilaisuuksia ja kaikkia mahdollisia tapahtumia, joissa valoa käytetään. Live-juttujen ohessa tein aikoinaan myös telkkariproggiksia.

Millainen on koulutustaustasi?

Koulutukseltani olen merkonomi, mutta en ole tehnyt päivääkään ”oikeita töitä”. Minulle tämä ammatti on harrastus ja harrastus on ammatti, mistä on haittaakin, kun ei aina tiedä onko töissä vai vapaalla. Olen ollut aina kiinnostunut tekniikasta ja asioiden selvittämisestä, ja tämän alan tietoutta olen haalinut lukuisilta kursseilta, nytkin on menossa isompi tutkinto työn ohessa.

Mitä toimenkuvassasi pitää osata, jotta siinä pärjää?

Tarvitaan lehmän hermot, että kestää painetta. Pitää hallita matematiikkaa, fysiikkaa, Exceliä, CAD-softia, hahmottaa kolmiulotteisuutta. Pitää uskaltaa kyseenalaistaa, ja on hyvä tuntea paljon ihmisiä, verkostoitua, jotta tietää keneltä kysyä jos tulee pulmapaikka.


Näissä hommissa tarvitaan maalaisjärkeä, päättelykykyä sekä syy- ja seuraussuhteiden ymmärtämistä. Pakonomainen tarve luetteloida on eduksi, samoin lapsenomainen kiinnostus tekniikkaa kohtaan.


Kaikkein tärkeintä on pystyä havaitsemaan, jos tuotannossa jokin alkaa mättää – silloinkin, jos syy olisi päässyt livahtamaan omien käsien läpi.

Purista vielä toimenkuvasi pähkinänkuoreen?

Kyse on erityyppisten tapahtumien teknisestä tuottamisesta: on risteilyseminaaria, messuja ja kesäfestivaaleja, kaikkea siltä väliltä. Käytännössä työ sisältää aika paljon kuvien tekemistä, visualisointia, luettelointia.


Takavuosikymmeniin verrattuna koko ala on muuttunut paljon ammattimaisemmaksi. Se mikä oli ennen puuhastelua, loputonta luokkaretkeä bändien matkassa, myönnetään nyt oikeaksi ammatiksi. Myös työkalut ovat reilun parin vuosikymmenen aikana täysin muuttuneet: ennen mentiin ruutu- ja millimetripaperilla ja läheteltiin faxeja.


Milloin ja miksi tulit Broadwayn palvelukseen?

Tulin taloon yritysfuusion myötä. Tietyllä tavalla olen ollut tässä seurassa jo parikymmentä vuotta. Täällä ja tässä työssä minua kiehtoo tietty vapaus, että voi tehdä mitä haluaa. Ja samalla se, ettei kuitenkaan sitä tee!


Tuottajanroolissa voin pysytellä taka-alalla, en kaipaa kultaista viittaa.


Mitä kiinnostavaa tapahtumatekniikan sektorilla tapahtuu juuri nyt?

Kuvan määrä kasvaa koko ajan. Tapahtumiin tulee lisää visuaalista pintaa, minkä myötä kalustot ja koneistot muuttuvat raskaammiksi, isommiksi. Enemmän on enemmän!


Ollaan yhteydessä!


jani.pellikka@broadway.fi

0400 612 261

bottom of page