• Broadway Finland

TAPAHTUMAN TAKANA – HEMMO

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan. Syyskauden uutiskirjeessä vuorossa on Broadwayn varastovastaava Hemmo Ahonen.Millainen on koulutustaustasi? Olen käynyt vaikka mitä kouluja perhepäivähoitajasta lasten ja nuorten erityisohjaajaksi. Tähän alaan liittyen olen suorittanut Keudassa tapahtumatuotannon av-osaajan tutkinnon, valmistuin viime keväänä.

Missä olet työskennellyt ja mitä tehnyt ennen Broadway Finlandia? Olen ollut sekalaisissa palkkatöissäkin, mutta myös työllistynyt omien yritysten kuten studion, ohjelmatoimiston, levy-yhtiön ja elämysfirman kautta. Olen ollut laulajana Burden A.D. -metallibändissä, jonka kanssa tuli pyörittyä pitkin Eurooppaa, Ukrainaa myöten.

Milloin ja miksi päädyit Broadwayn palvelukseen? Tapasin Broadwayn väkeä yhden lastenteatteriesityksen yhteydessä, ja kiinnostuin mahdollisuudesta päästä tänne työharjoitteluun Keuda-opintoihini liittyen. Aloitin Broadwayssa syksyllä vuosi sitten.

Purista toimenkuvasi pähkinänkuoreen? Käytännössä tämä ei ole pelkkää varastotyötä, joten päivät voivat olla todella vaihtelevia – tänäänkin olen lähdössä keikalle tekemään valoja. Työ on siis aika erilaista kuin ”normivarastoduunissa”, jossa riittää, että saat keräilylistan, jonka mukaan hoidat tavarat eteenpäin. Täällä täytyy osata käyttää järkeä, katsoa että piuhat sopivat yhteen ja tietää mitkä laitteet toimivat keskenään.

Mitä työssäsi pitää osata, jotta siinä pärjää? Yksi tärkeimmistä lienee se, että pitää olla ”hereillä”, sillä varsinkin vuokrauspuolellamme tapahtuu isojakin asioita joskus hyvin nopeassa tahdissa. Muodollinen koulutus ei ole pakollista, mutta toki sitä kautta kertynyt tieto – esimerkiksi laitteiden ja tarvikkeiden tuntemus – auttaa. Kun on käynyt alan koulua niin ainakin ne mokat jäävät tekemättä, joita tulisi jos ei olisi niitä kouluja käynyt!

Mitä kiinnostavaa tapahtumatekniikan sektorilla tapahtuu juuri nyt? Vaikkapa valopuolella itseäni kiehtoo retrokaman nousu, esimerkkinä Briteqin todella tyylikkäät BT-Vintage ja BT-Retro, joita meiltäkin kysytään usein. Broadwayn näkökulmasta firman meneillään oleva varastouudistus on kiinnostava projekti. Kun se saatu maaliin, meillä on paremmat valmiudet palvella asiakkaita entistä nopeammin.