top of page
  • Writer's pictureBroadway Finland

MENOVINKKI: PORVOO UUDESSA VALOSSA

Porvoossa järjestetään helmikuun toisena viikonloppuna kaikkien aikojen ensimmäinen valofestivaali. Porvoon Valot -festivaali houkuttelee kansan kodeista kaduille – kokemaan kaupunkitilaa uudesta näkökulmasta.Festivaali levittäytyy ympäri kaupunkia ja valaisee ilta-aikaan reitin Tuomiokirkolta keskustaan korostaen kaupungin merkkirakennuksia ja ulkotiloja. Valaistavia kohteita ovat Tuomiokirkon lisäksi muun muassa Vanha raatihuone, Runeberginpuisto ja kaupungintalo. Lisäksi J. L. Runebergin kodin pihapiirissä nähdään viikonlopun aikana Alexander Reichsteinin hohtavia ihmis- ja eläinhahmosiluetteja. Myös vesitornit Myllymäellä ja Hamarissa saavat festivaalin ajaksi erikoisvalaistuksen.  


Porvoon kaupungin kumppaneiksi valofestivaalia toteuttamaan ovat lupautuneet esimerkiksi Porvoon seurakuntayhtymä, Taidekoulu, Porvoon museo, ja Posintra Oy sekä Vanhan Porvoon kauppiasyhdistys.


Tapahtuman tekninen tuotantokin on varmoissa käsissä, sillä Broadway Finland suunnittelee ja vastaa festivaalin teknisestä toteutuksesta, sekä joidenkin kohteiden valosuunnittelusta.


Porvoon kaupunkimaisemia ennenkokemattomassa iltavalaistuksessa kannattaa tulla ihailemaan myös kauempaa, esimerkiksi pääkaupunkiseudunkin suunnasta. Omalla autolla Helsingistä Porvooseen ehtii puolessa tunnissa, eikä matka ole julkisillakaan mahdoton.


Porvoon Valot 14.–15.2.

Lisätietoja:

Porvoon valofestivaali

bottom of page