• Broadway Finland

HELSINKI SYMPOSIUM ONNISTUI NAPPIIN!

Helsingin kaupungintalon upeassa juhlasalissa järjestetty Helsinki Symposium keräsi talon täydeltä kiinnostuneita kuulijoita. Broadway Finland suunnitteli ja toteutti korkeatasoisen tapahtuman visuaalisen ilmeen, valon, äänen, videon ja rakenteet.Pormestari Jan Vapaavuoren johdolla maaliskuun lopulla järjestetty Suomen ensimmäinen kaupunkisymposium kokosi noin 300 politiikan, kaupunkitutkimuksen ja yritysmaailman vaikuttajaa keskustelemaan kaupunkipolitiikasta ja kaupunkien tulevaisuudesta.


”Tapahtumatoteutuksissa on aina tärkeintä, että sisältö ja tekniikka kulkevat käsi kädessä ja ovat keskenään tasapainossa”, taustoittaa Symposiumin tapahtumatoteutuksen myynnistä Broadwaylla vastannut Jussi Kylliäinen.


Symposiumin visualisoinnissa ja suunnittelussa tarkasteltiin erityisesti, että tekninen toteutus vastaa tapahtuman sisällön tärkeyttä ja painavuutta. Broadwayn haasteena – mieluisana sellaisena – oli ideoida, kuinka arvokasta miljöötä voitaisiin muokata palvelemaan tilaajan tarpeita ja tapahtuman tavoitteita.


”Kaupungintalon juhlasalihan on itsessään näyttävä ja se on varustettu pienimuotoisiin tilaisuuksiin riittävällä tekniikalla. Isompiin tapahtumiin salin varustelu ei kuitenkaan taitu halutulla tavalla”, Kylliäinen toteaa.


Tapahtuman tekniseltä toteutukselta toivottiin paitsi korkeaa laatua myös näyttävyyttä, visuaalista jännitettä.


”Ei valoshow’ta, mutta jotain mikä viestii, että toteutukseen on panostettu”, täsmentää tilaisuuden ulkoasun suunnittelusta vastannut Broadwayn Joonas Liesimaa.


Kokonaisuus hallinnassa

Broadway toteutti tapahtuman visuaalisen kokonaisilmeen, valaistuksen, äänentoiston sekä mekaaniset ratkaisut lavoineen ja trusseineen valkokankaan rakenteita myöten. Videomateriaali ajettiin 9 m x 3 m -kokoiselle valkokankaalle.


Suunnittelun lähtökohtana oli tunnelmavalaistus, jolla tuettiin tapahtumalle hahmoteltua värimaailmaa. Tilaan ulkoa vuotava valo pimennettiin verhoilla, jolloin sinisen ja merenvihreän sävyihin keskittyvä valaistus saatiin hallittavaan muotoon.

Seinä- ja kattopesut toteutettiin Martinin Rush MH6 -liikkuvilla ja esiintyjien etuvaloina käytettiin tilaa tehokkaasti rajaavia ETC:n zoomaavia S4-profiileja. Kolmiulotteisuutta syntyi valaisemalla salin uhkeat pylväät parillakymmenellä Asteran akkukäyttöisellä Lightdrop AX3 -ledivalolla, jotka ovat langattomasti kauko-ohjattavia. Valaisun loppusilaus hoidettiin valaisemalla lavan taustaa ja valkokangasta taustoittavaa naruverhoa ledipalkeilla.


Esitysvalojen ohjauksesta huolehdittiin GrandMA2 Light -konsolilla, jonka alaisuuteen valjastettiin myös salin oma valaistus kattokruunua myöten. Näin valaistukseen saatiin hallittavuuden lisäksi dynamiikkaa ja tarkoituksenmukaisuutta: videoesitysten aikana tunnelmavalaistusta himmennettiin ja puheenvuorojen aikana lava valaistiin ympäristöään kirkkaammin.


Broadwayn Jari Vainion suunnittelema äänentoisto hoitui luotettavasti KIVA II -pääkaiuttimien ja SB15-subien yhdistelmällä.


Poikkeuksellinen tapahtuma

Broadway on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa jo pidempään ja on ollut aiemminkin juhlasalin tapahtumien teknisenä partnerina. Kaupungintalon esitystekniikasta vastaavan AV-asiantuntija Timo Tuovisen mukaan tilaaja oli tälläkin kertaa tyytyväinen Broadwayn osuuteen.


”Broadwayn kanssa yhteydenpito toimii hyvin ja tiedämme saavamme sitä mitä tilaamme. Lisäksi tapahtumien toteutuksesta vastaavat teknikot ovat aina erittäin ammattitaitoisia”, Tuovinen luettelee perusteita pitkään kumppanuuteen.

Ulkoistetuissa tuotannoissa Tuovisen rooliksi jää lähinnä teknisen toteutuksen osa-alueiden yhteensovittaminen. 


”Aina on tukku asioita, jotka pitää ottaa huomioon, mutta kun kaikki osaavat hommansa se on varsin sujuvaa. Kun tekijöihin voi luottaa, paikallani on helppo olla ja välittää viestejä osapuolien välillä”, Tuovinen summaa.


Viesteistä puheen ollen Helsinki Symposiumista  on Tuovisen korviin kantautunut järjestäjän ja vieraiden suunnalta pelkästään hyvää palautetta. Tapahtumaa on kuvailtu onnistuneeksi ja sen tunnelmasta pidettiin.


Tuovisen mukaan Helsinki Symposium oli teknisenä toteutuksena poikkeuksellinen.

”Näin isoa muutosta valoineen ja jykevine lavarakenteineen ei tässä salissa nähdä kovin usein.”