top of page
  • Writer's pictureBroadway Finland

AUDIOVISUAL EXPO 2019

AudioVisual Expo kokosi ammattilaiset jälleen tänä syksynä Messukeskukseen, jossa yli 50 yritystä ja yhteisöä esitteli alan tuoreinta teknologiaa. Broadway Finland toteutti tapahtumaan kaksi täysin erityyppistä kohdetta: Audicon L-ISA -demostudion sekä Avitan ja Metropolian yhteisosaston.


Audico Systemsin ja Broadway Finlandin yhteistyössä toteuttama demostudio noudattelee samoja suuntaviivoja, joita on nähty suurimmilla kansainvälisillä messuilla parin viime vuoden aikana. Tilassa esitellään arvostetun ranskalaisen kaiutinvalmistajan L-Acousticsin L-ISA -monikanavajärjestelmää, joka kykenee tarjoamaan konsertti- ja teatteriyleisöille moniulotteisen audiokokemuksen, jossa kuulijaa kohtaavan tilainformaation tarkkuus ylittää nykystandardit moninkertaisesti. 


”Kuulijaa ympäröivä immersiivinen ääni on nyt ammattiäänentoiston kuumin puheenaihe”, tiivistää L-ISA -demostudion puuhamiehenä toiminut Audicon myyntipäällikkö Pauli Molnár.


Kuten aina, aikataulu oli kireä. Pidettiin palaverit ja tehtiin suunnitelmat, jotka muokattiin lopulliseen muotoon. Kaiutinjärjestelmä mallinnettiin tilaan ja määriteltiin kuuntelualue sekä penkkien määrä. Broadway toteutti 3D-kuvat havainnollistamaan asiakkaalle lopputuloksen ulkonäköä ja teknistä toteutusta. 


”Sitten vain toteutettiin suunnitelmat, tismalleen niin kuin kuvassa näkyy! Olemme mahdottoman tyytyväisiä Broadwayn toimintaan ja palveluun – tämän täytyy olla malliesimerkki siitä, millaista on kun homma toimii”, Molnár hymähtää.


Äänentoistojärjestelmä tuli Audicolta, sen esittelystähän show’ssa on kyse. Broadway vastasi tilan kokonaissuunnittelusta, teknisestä toteutuksesta, rakennuksesta sekä valaisusta.   Messukeskuksen siirtoseiniä hyödyntävä huonetila verhoiltiin ja vaimennettiin, ja huoneen sisään rakennettiin trussikehikoista supportti, johon ripustettiin järjestelmän kattokaiuttimet sekä heittimet, joilla valaistiin etukaiuttimia ja esiintyjää. 


”Kaiuttimia korostava dynaaminen valaisu on tässä esityksessä olennaista, ja valojen ajosta esityksen aikana huolehtikin meidän henkilökuntamme”, Jones Pohjanvuori Broadwaylta muistuttaa. 


”L-ISA -demot olivat suuri suksee. Kahden messupäivän aikana pidimme demohuoneessa peräti kaksitoista sessiota, joiden yleisönä oli yhteensä lähes 500 alan ammattilaista”, Molnár iloitsee. 


Ja tiedoksi niille, jotka eivät demotilaisuuksiin ehtineet tai haluavat kokea sen uudestaan: kiinteä L-ISA -kuuntelustudio valmistuu loppuvuodesta Audicon pääkonttoriin Espoon Olarinluomaan!


Broadway toteutti AudioVisual Expo -messuille myös tapahtuman järjestäjän Avita ry.:n osaston. Hokkuspokkus-tiimin Jaana Ketvellin suunnittelema osasto sijaitsi messuhallin avainpaikalla, sisääntulon tuntumassa, jossa se valoisana ja avoimena oleskelutilana kutsui messuvieraita tutustumaan tarjontaan. Avitan osasto toteutettiin tilaajan ilmeeseen sopivin ideoin, värein ja materiaalein. Pääpaino pantiin valo- tai äänitekniikan sijaan sisustukselle, somistukselle, kalusteille ja muille selkeille elementeille. Toki valoakin käytettiin, ja runsaasti.


”Kotimaista designia edustavat Grönlundin Circulo-riippuvalaisimet määrittivät tilan kokonaisilmettä merkittävästi”, Ketvell toteaa. Ketvellin mukaan osasto suunniteltiin todella nopealla varoitusajalla, ja silti päästiin hämmästyttämään tilaajaa sillä, että osasto oli pystyssä ja käyttövalmiina jo ensimmäisen rakennuspäivän päätteeksi. 


”Se, että pystymme reagoimaan tilauksiin nopeasti ja saamme tehtyä lyhyessä ajassa hyvännäköistä jälkeä on valttikort-tejamme.” Avitan yhteistyökumppanina osastoa miehitti Metropolia Ammattikorkeakoulu omalla tiskillään. ”Mielestäni Broadway voi hyvällä syyllä olla ylpeä siitä, että juuri meidät valittiin toteuttamaan oman alamme kattojärjestön messuosastoa. Ja olemmehan itsekin Avitan jäseniä”, Jones Pohjanvuori toteaa.

bottom of page