Keskiviikko 01.11.2017

Tapahtuman takana

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan. Nyt vuorossa on yhtiöön juuri vakinaistettu valosuunnittelija Joonas Liesimaa.

Missä olet työskennellyt ennen Broadway Finlandia?
Olen toiminut viisi vuotta freelancer-valoteknikkona ja -operaattorina, pääosin RMC Light & Sound Oy:llä ja kolmen viime vuoden ajan Broadway Finlandilla. Ohessa olen työskennellyt valomestarina Riihimäen Teatterissa.

Millainen on koulutustaustasi?
Valmistuin Riihimäen Hyriasta media-assistentiksi vuonna 2010. Nykypäivänä pidän kuitenkin antoisimpana oppimisympäristönä internetiä ja itseopiskelua – heti keikkojen jälkeen.

Purista toimenkuvasi pähkinänkuoreen?
Toimenkuvani on erilaisten tapahtumien teknistä suunnittelua ja toteuttamista: valosuunnittelua ja -operointia, kaikkea mikä liittyy valoon. Mottoni on, että ei ole olemassa vaikeita asioita, on vain helppoja asioita ja sitten asioita, joiden oppimiseen menee vähän kauemmin.

Mitä toimenkuvassasi pitää osata, jotta siinä pärjää?
Tarvitaan käytännön kokemusta valotekniikasta, GrandMA2:n ja CAD-ohjelmien hallintaa, asiakaspalvelukykyjä, maalaisjärkeä ja kärsivällisyyttä, taulukointi- ja laskutaitoja, ryhmätyötä ja päättelykykyä sekä palavaa halua kehittyä näissä kaikissa.

Milloin ja miksi tulit Broadwayn palvelukseen?
Tulin vakinaiseksi Broadwaylle nyt marraskuussa. Broadwaylla on hyvä yhteishenki ja rento ilmapiiri. Täällä ei hoideta vain pelkkää omaa tonttia vaan kaikki jeesaavat toisiaan.

Mitä kiinnostavaa edustamallasi tapahtumatekniikan sektorilla tapahtuu juuri nyt?
Kiinnostavinta on tietokoneella tuotetun 3D-materiaalin ja fyysisten projisointipintojen sulautuminen yhteen. Toisena trendinä heitinten määrät kasvavat ja tehot lisääntyvät samalla kun sähkönkulutus vain vähenee.