Risteilyseminaari
Tiistai 16.08.2016

Risteilyseminaarin kasvojenkohotus

FCG:n talous- ja rahoitusfoorumi kokoaan vuosittain laivalastillisen kuntapäättäjiä ja rahoitusalan vaikuttajia Silja Symphonyn risteilylle Tukholmaan. Merkittävän laivaseminaarin tapahtumatekniikasta ja uudistetusta visuaalisesta ilmeestä vastaa Broadway Finland.

Satamäärin kuntien ylimpiä luottamus- ja virkamiehiä sekä rahoitusalan väkeä kevättalven seminaariristeilylle kokoava RAFO on ohjelmaltaan tiivis tapahtuma, joka levittäytyy Silja Symphonyn isosta Atlantis-yökerhosta aluksen konferenssitiloihin asti. Broadway Finland on kahtena viime vuotena huolehtinut tapahtuman tekniikasta ja suunnitellut tilojen visuaalisen ilmeen asiakkaan ja laivayhtiön kanssa. ”FCG otti yhteyttä toissa syksynä halutessaan uudistaa ja nostaa risteilyseminaarinsa laatutasoa. Kävimme tutustumassa laivaan ja aloimme saman tien suunnitella yhdessä niin tekniikkaa kuin näyttelyosastoja, minkä lopputuloksena koko tapahtuma päivitettiin tälle vuosituhannelle”, taustoittaa Broadwayn Jussi Kylliäinen.

Tiukasta aikataulusta huolimatta Broadway onnistui tavoitteessaan erinomaisesti, koska asiakas tilasi heti ”neitsytmatkan” jälkeen myös seuraavan vuoden järjestelyt. Tämänvuotisella risteilyllä esimerkiksi kuvatekniikassa satsattiin lisänäyttöihin ja uusiin led-screeneihin, samalla kun tapahtuma valtasi lisää tilaa laivan konferenssikannelta.

Tilojen taikureita

”Jotta kaikki on varmasti valmista RAFO-risteilyn alkaessa, kymmenhenkinen tiimimme aloittaa pystytyksen jo edeltävällä risteilyllä”, kertoo Broadwayn Jani Pellikka. ”Pystytyksen jälkeen huolehdimme luonnollisesti tekniikasta ja vaihdoista myös tapahtuman aikana.”

”Laivan tylsähköä kokoustilaa ei visualisoinnin jälkeen uskonut entisekseen, ja näyttelyosastoista suunniteltiin avoin ja raikas tila, jossa on helppo verkostoitua”, jatkaa Hokkuspokkuksen Jaana Ketvell. ”Huolehdimme myös näytteilleasettajien tarpeista ja erikoistoiveista, lisäkalusteista kukka-asetelmiin”, lisää Maria Kupila, joka vastasi foorumin uudistetusta ilmeestä Ketvellin kanssa. Yläkannen loungeen Hokkuspokkus taikoi pehmeillä elementeillä sisustetun avoimen työtilan niille seminaarivieraille, jotka haluavat viettää Tukholma-päivän aluksella. Tilojen ja tapahtumien visuaaliseen suunnitteluun ja -toteutukseen erikoistunut Hokkuspokkus on osa Broadway Finlandia.

”Näyttelyosastojen visuaalinen ilme teki vaikutuksen myös osallistujiin, sillä se on poikinut tilauksia myös risteilyn ulkopuolella”, Ketvell iloitsee.

Jämptiä osaamista

RAFO-risteilyseminaarin taustalla on Suomen suurimpiin konsulttiyrityksiin kuuluva Finnish Consulting Group, joka järjestää eri toimialoille vuosittain yli 500 tilaisuutta. RAFO on FCG:n tapahtumien ”lippulaiva” sanan täydessä merkityksessä.

FCG alkoi pari vuotta sitten etsiä luotettavaa ja idearikasta kumppania, jonka kanssa RAFO-tapahtumaa voisi alkaa rakentaa uudelta pohjalta, ja päätyi Broadway Finlandiin. ”Broadwaylla on vahvaa näyttöä teknisestä huippuosaamisestaan, ja yrityksen pitkästä kokemuksesta ykkösluokan tapahtumien toteuttajana onkin ollut meille suuresti hyötyä”, kehuu FCG Koulutus Oy:n toimialajohtaja Pertti Laitinen.

”Vaikka FCG tuottaa itse foorumin sisällön, on hienoa kun toteutuspuolen voi jättää toisen vastuulle. Kumppanina Broadway on todella jämpti, sen tiimi koostuu kovista ammattilaisista.” Laitinen kiittelee niin Broadwayn esitystekniikkaa sähköisine opastetauluineen kuin Hokkuspokkuksen taitoa fiksata tilat viihtyisiksi ja tapahtuman raamiin soveltuviksi. 

Juhlat luvassa

Tämänvuotinen risteily sujui Laitisen mukaan ensimmäistäkin juohevammin.

”Meidän ei tarvitse tarvitse kantaa pätkääkään huolta siitä, toimiiko ääni tai kuva, sillä Broadwayn tiimi synkkaa kaiken yhteen laivan järjestelmien kanssa.” Laitinen kuulostaa kunnianhimoiselta sanoessaan, että RAFO:n tapainen seminaaritapahtuma ei ole koskaan valmis. Maailma muuttuu – ja kuntakenttä erityisesti – joten samalla kun haetaan uusia kiinnostavia puhujanimiä ja teemoja myös tapahtuman teknistä ja visuaalista toteutusta on kaiken aikaa kehitettävä.

”Yhteistyössä meille on ollut tärkeintä se, että saamme Broadwaylta kehitystyössä jatkuvasti apua, uusia ideoita ja hyviä ehdotuksia. Osallistujapalautekin käydään aina yhdessä läpi risteilyn päätyttyä, jolloin rulla seuraavaa kierrosta varten voi alkaa pyöriä alusta uudestaan”, Laitinen kuvailee.

RAFO:n historia on pitkä, ensi vuoden foorumi on peräti kolmaskymmenes. Laitinen uskoo, että myös juhlavuoden toteutuksesta vastaa Broadway Finland.

Ollaan yhteydessä

Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaan.
Kirkasta tapahtumasi ilmettä Asteran tyylikkäillä ledispoteilla – vedenpitävä RGBW-lediuutuus Lightdrop AX3 kerää huomion ja luo tunnelmaa
Vaikka kesä onkin vielä kukkeimmillaan, nyt on korkea aika käynnistää loppusyksyn henkilöstöjuhlien ja pikkujoulujen valmistelut.
Broadwayn väki ei suinkaan lekotellut kesäkautta joutilaana laiturin nokassa.
Syksy on tapahtumia tulvillaan.