Tiistai 08.11.2016

Menovinkit – Baltic Circle

Miltä tuntuisi saalistaa susilaumassa tai kokea esitys uima-asussa? Se saattaa selvitä suuntaamalla Baltic Circle -nykyteatterifestivaalille 15–20. marraskuuta.

 

Ensi viikolla Helsinki muuntuu Baltic Circlen näyttämöksi: festivaalitunnelmasta voi nauttia peräti kuuden päivän ajan, kun syksyn valovoimaisin tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkia. Luvassa on monipuolinen kattaus kotimaisia ensi-iltoja, kansainvälisiä vierailijoita, seminaareja, työpajoja ja ainutkertaisia kohtaamisia marraskuisessa Helsingissä.

 

Festivaalin avaa Rabih Mrouén puhutteleva ”Riding on a Cloud” Kanneltalossa (15.–16.11.), joka haastaa katsojan kysymään, mistä elämäntarina muodostuu ja mitä pidämme totena. Kulttuurinjanoisille suositellaan myös Noora Dadun uutta teosta ”Fail – virheellinen esitys”, joka saa ensi-iltansa Kiasma-teatterissa 17.11. Kotimaisiin ensi-iltoihin lukeutuu lisäksi Hype-kollektiivin ”Father Fucker”, joka yhdistelee musiikkia, kuvataidetta, teatteria ja lavarunoutta. Sara Mellerin ohjaaman esityksen musiikista vastaavat saksofonisti Linda Fredriksson ja äänisuunnittelija Jussi Österman.

 

Teatterien lisäksi Baltic Circlen näyttämöiksi varustellaan toinen toistaan erikoisempia paikkoja, joista tällä kertaa voiton vienee Kauppatorille avattu Allas Sea Pool, jossa esitetään sekä sisällä saunassa että ulkona altailla.

”Hyvän äänentoiston toteuttaminen saunaan tarjoaa omat haasteensa, ja ulkona pitää varautua siihen, että saattaa olla räntäsade tai pakkasta”, taustoittaa festivaalin tekninen johtaja Kimmo Räsänen Broadwaylta.

 

Broadway Finland on kansainvälisen nykyteatterifestivaalin monivuotinen yhteistyökumppani, ja Räsänen tietää kokemuksesta, että ainutkertaisten esitysten lopulliset vaatimukset saattavat valjeta vasta esityspäivänä. Räsänen muistelee kerran saaneensa hätäisen puhelun paria tuntia ennen esitystä, että ”nyt tarvittaisiin heti 30 litraa heliumia!”

”Toistaiseksi yllättäviinkin tarpeisiin on pystytty vastaamaan. Ja jos jotain hajoaa, varakaluston toimittaminen ei voi jäädä odottamaan ’seuraavaan esitykseen’ – koska mitään seuraavaa esitystä ei välttämättä tule”, Räsänen kertoo.

 
 
RTV-Yhtymä juhlisti 65-vuotiasta menestystarina
Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaa
Uusi KabuKlip-kiinnitysjärjestelmä tekee kabukiverhojen käyttämisestä ennenko
Spesiaalivuosi 2017 on jo nurkan takana.
Onnistuneen yleisötapahtuman takeena on turvallisuusmääräysten noudattaminen.