Tiistai 08.11.2016

Drag show’ta maalikaupassa!

RTV-Yhtymä juhlisti 65-vuotiasta menestystarinaansa maan kattavalla myymäläkiertueella, jonka tapahtumatekniikasta vastasi Broadway Finland.

 

RTV tilasi juhlakiertueen tuotannon Janne Katajan ja Aku Hirviniemen Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:n kautta, ja sen käytännön toteutuksesta vastasi Jukka Kurosen Showteam Jukka K.

”Ajatuksena oli viedä juhlat RTV:n suurimpiin myymälöihin ympäri Suomen yhdellä konseptilla, hieman esiintyjiä vaihdellen”, Jukka Kuronen raamittaa kokonaiskuvaa.

Kiertueelle haluttiin näyttävä, mutta kompakti lava sekä tekniikka asiakastilaisuuteen soveltuvine somisteineen, ja kaiken piti olla nopeasti kasattavissa ja purettavissa olosuhteiltaan vaihtelevissa myymälätiloissa.

”Broadwayn Jani Pellikka suunnitteli meille hienon lavan ja teknisen toteutuksen. Matkan varrella ylöspanosta kuultiin niin yleisöltä kuin RTV:n väeltä paljon kiitosta ja jopa pientä ihmetystä siitä, kuinka myymälätiloihin oli pysytty loihtimaan niin juhlava, kiva tunnelma.”

Kuronen kehaisee, että Broadwayn kanssa kaikki sujui loistavasti, mutta ei hän vähempää odottanutkaan.

”Ainahan näissä hommissa voi sattua kaikkea yllättävää, mutta jos sattuu niin tiedän, että Broadwayn kanssa minun tarvitse murehtia siitä, miten pulmat hoidetaan. Olemme tehneet yhteistyötä kymmenen vuotta ja kertaakaan Broadway ei ole odotuksiani pettänyt.”

 

Mittojen mukaan

Kiertuetekniikan toteutuksesta vastannut Jani Pellikka kertoo, että alustavia suunnitelmia syksyn kiertueesta alettiin pallotella jo tammi–helmikuussa. Liikkeelle lähdettiin siis sopivan ajoissa.

”Ideoimme Kurosen kanssa nopeasti rakennettavan ja helposti siirrettävän kokonaisuuden, jonka pystytys ei saanut häiritä myymälän normaalia toimintaa.”

RTV:n 65-vuotisjuhlakiertue vieraili kolmenkymmenen myymälän ketjusta noin kymmenessä merkittävimmässä. Koska lähtökohtana oli tarjota loppuasiakkaalle maksimaalinen näkyvyys kaikkialla, Broadwaylla suunniteltiin asiakkaan väreihin brändätyn lavan taustaelementiksi RTV:n logon muotoinen videoseinä, jolle voitiin ajaa grafiikan lisäksi tietoiskuja ja muuta informaatiota.

Lavan, videotekniikan ja show-valaisun lisäksi Broadwayn toimittamaan kokonaisuuteen sisältyi osittainen tilavalaisu, kulloiseenkin tilaan skaalattava äänentoisto sekä tekninen kiertuehenkilökunta.

Tärkeänä määritteenä oli alusta alkaen tasalaatuisuus: kaikkiin tapahtumapaikkoihin täytyi pystyä luomaan yleisölle sama kokemus.

”Esiintymislavaa taustoittavalla tähtitaivaskankaalla pystyttiin tilan mittojen mukaan kätevästi rajaamaan tapahtumaa intiimimmäksi tai laventamaan isommaksi”, Pellikka mainitsee esimerkin.

 

Aihetta juhlaan

Janne Katajan ja Niina Lahtisen juontaman juhlan livemusiikista vastasi televisiosta tutun Katja Lapin yhtye ja illan ohjelmallisena huipennuksena vuorottelivat alan kärkeä edustavien Jukka Kurosen ja Marko Vainion drag show -esitykset. Resepti puri yleisöön odotettuakin paremmin: nopeatempoinen esitys yhdistettynä kaikille tuttujen artistien taidokkaaseen imitointiin riemastutti RTV:n asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kaikkialla. 

Suurimmissa asiakastilaisuuksissa kutsuvieraita oli useita satoja, ja Riihimäen Tapetin ja Värin 1950-luvun alussa perustaneen Karl ”Väri-Kalle” Lindblomin tytär, RTV:n projektipäällikkö Ulla Lindblom kehaiseekin, että tavoitteissa onnistuttiin erinomaisesti.

”RTV:ssä on aina juhlittu jos aihetta on, ja kun yrityksellä nyt oli synttärit halusimme kutsua mukaan asiakkaatkin. Samalla pääsimme muistuttamaan, että olemme maan suurin yksityinen pintamateriaalituotteiden myymäläketju, joka on tiiviisti mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa”, Lindblom kertoo.

”Ihmiset arvostavat nykyään vapaahetkiään ja miettivät ajankäyttöään tarkkaan, varsinkin näin syyslomasesongin aikaan. Olimme iloisesti yllättyneitä, että saimme näin paljon asiakkaita liikenteeseen”, Lindblom summaa ja kiittelee lopuksi kiertueen toteutusta kokonaisuudessaan, ohjelmasta tekniseen ylöspanoon.

”Olemme olleet kaikkeen hurjan tyytyväisiä – saimme sitä mitä tilasimme!”

 
Broadway Finland on ylpeä työntekijöistään ja esittelee heidät yksi kerrallaa
Uusi KabuKlip-kiinnitysjärjestelmä tekee kabukiverhojen käyttämisestä ennenko
Spesiaalivuosi 2017 on jo nurkan takana.
Onnistuneen yleisötapahtuman takeena on turvallisuusmääräysten noudattaminen.
Miltä tuntuisi saalistaa susilaumassa tai kokea esitys uima-asussa?